top of page

Wat is een vakantiedag waard?

Bijgewerkt op: 5 mrt. 2021

Tijdens vakantie heeft een werknemer recht op zijn gebruikelijke loon. Dit lijkt een helder uitgangspunt, maar in de praktijk ontstaan bij einde dienstverband toch vaak problemen als openstaande vakantiedagen moeten worden uitbetaald. Welke elementen moeten worden meegenomen in de berekening van de waarde van een vakantiedag?


Het antwoord op deze vraag is niet altijd eenduidig te geven. In ieder geval moeten het basissalaris, de vakantiebijslag en de vaste dertiende maand in de berekening worden meegenomen. Maar hoe zit het bijvoorbeeld met een maandelijkse provisie of een jaarlijkse bonus? En worden de overwerkvergoeding, pensioenbijdrage en autovergoeding ook meegenomen in de berekening?


In een artikel in het Advocatenblad heeft Karol Hillebrandt samen met Lisa van den Goorbergh een praktisch stuk geschreven over hoe de waarde van een vakantiedag moet worden berekend. Download hieronder het volledige artikel.


Sparck ondersteunt u graag bij al uw juridische vragen, neem contact met ons op en we helpen u verder.Artikel: Wat is een vakantiedag waard?
.
Download • 500KB


Comments


bottom of page